Повећан број градских управа у Крагујевцу

Иако је почетак редовне седнице Скупштине града обележила бурна полемика представника власти и опозиције коjа се односила на изложбу војног наоружања у Крагујевцу „Отворени дан“, заседање локалног парламента протекло је у знаку значајних одлука које су донете, а чије ће се спровођење у наредном периоду директно одразизи на живот Крагујевчана.

Предлог одлуке о организацији Градских управа изазвао је највећу полемику одборника локалног парламента.

Члан Градског већа за финансије, проф. др Ненад Станишић нагласио је да се број градских управа дуплира, али и да ће први пут у Крагујевцу бити формирана Градска управа за људске ресурсе што је већ европски тренд.

Оваква одлука донета је на основу анализе, приликом које су утврђени пропусти у пословању овог тела локалне самоуправе.

Иако формирање десет градских управа не изискује корекцију буџета и ново запошљавање, опозициони одборници имали су замерку на ову одлуку.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић истакао је да грађани морају да добију најквалитетнију могућу услугу у градским управама и истакао да град у сваком тренутку мора да буде сервис грађана.

Службу Људских ресурса велике компаније одавно примењују у свом пословању.

И друга тачка дневног реда изазвала је велику полемику одборника који су дискутовали о Предлогу одлуке о измени Одлуке о буџету града Крагујевца за 2021. годину.

У једном тренутку дискусија се отела контроли па су многи говорници говорили ван контекста и нису се придержавали тачака дневног реда.

Једна од одлука била је и План детаљне регулације „Бешњаја“, а главни градски урбаниста најавио је интензивне радове на ревитализацији планинарско- туристичке дестинације на Бешњаји.

Дискусију на деветој редовној седници локалног парламента закључио је градоначелник Крагујевца Никола Дашић који је нагласио да ће са реализацијом отпочети бројне капиталне инвестиције које се односе на бољи комунални живот Крагујевчана.

Већ на јесен почиње реконструкција канализационе мреже, а многе улице у граду биће асфалтиране.

Дашић је нагласио да Крагујевац коначно мора да изађе из 19. века и да ће одговорна градска власт омогућити бољи комунални живот грађана. Градиће се и северна обилазница, а из градског језгра биће измештена топлана и уведени котлови на гас.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *