Повећање запошљивости младих

За повећање запошљивости младих на подручју града Крагујевца, Министарство омладине и спорта одобрило је близу 3,2 милиона динара.

То је циљ пројекта којим је локална самоуправа аплицирала за средства из републичког буџета, у партнерству са Бизнис иновационим центром.

Конкурс за доделу бесповратних средстава намењених незапосленима до 30 година старости, за оснивање пет компанија, требало би да буде расписан до краја августа.

Имајући у виду чињеницу да је незапосленост један од највећих проблема младих, град Крагујевац и Бизнис иновациони центар осмислили су пројекат који има за циљ повећање запошљивости припадника ове популације.

Ова идеја показала се као најбоља међу 22, које су из целе Србије приспеле на конкурс Министарства омладине и спорта, које је за финансирање пројеката из омладинске политике наменило близу 40 милиона динара.

Сви који су буду пријавили на конкурс похађаће обуке које се тичу покретања посла, тимског рада, односа са јавношћу, вештина пословања.

За реализацију пројекта “Повећање запошљивости младих кроз модел пословних симулација и преносивих вештина”, Министарство омладине и спорта одобрило је близу 3,2 милиона динара.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *