Реновирање Студентског дома

Студенте крагујевачког Универзитета који ће се почетком нове школске године доселити у три павиљона Студентског дома дочекаће окречене и сређене собе.

Средствима у износу од око седам милона динара које је обезбедило Министарство просвете, науке и технолошког развоја, изграђен је нов вентилациони систем у кухињи, пекари и студентском ресторану, а због потребе проширења смештајних капацитета студената до краја месеца почиње изградња још једног павиљона који ће имати 150 места.

Студентски центар пред почетак нове академске године спремно дочекује и бруцоше и старије студенте.

Свака соба је окречена, подови су уређени, поправљени ситнији кварови у тоалетима.

Осим тога, у студентском ресторану од ове године у функцији је нов вентилациони систем, а запослени у пекари и кухињи имају боље услове рада.

За ову намену Министарство просвете, науке и технолошког развоја издвојило је око седам милиона динара. За набавку нове кухињске опреме издвојено је два милиона динара.

Студентски центар је сопствена средства у износу од 2 милиона динара уложио у обнову подова у магацинском простору и делу одржавања. Овај обиман посао веома је важан за функционисање пратећих служби.

Тренутни смештајни капацитети у три павиљона су 634 места за студенте свих година. Последњих десетак година говори се о изградњи новог павиљона. Компликована процедура се приводи крају, па се почетак изградње новог објекта очекује до краја августа.

Планирано је да изградња новог павиљона буде завршена за 15 месеци када ће се у нов објекат уселити 150 студената.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *