Повећање запошљивости особа са инвалидитетом

Допринос друштвеној инклузији и бољем положају особа са инвалидитетом у Граду Крагујевцу, кроз подстицање мера њиховог радног ангажовања и предузетништва, циљ је пројекта који реализује Форум младих са инвалидитетом Крагујевац са партнерима Форумом из Београда и ИКТ Кластером Централне Србије.

Тим поводом одржан је ИНФО дан на коме је било речи о активностима за предстојеће ИТ обуке особа са инвалидитетом и теже упошљивих категорија становништва.

Пројектом „Повећање запошљивости особа са инвалидитетом изградњом инклузивног пословног екосистема, биће успостављен  континуитет у припреми и оспособљавању особа са инвалидитетом за запошљавање.

Да би се повећао проценат радно ангажованих особа са инвалидитетом у Крагујевцу, Бизнис иновациони центар ће организовати стручне обуке на којима ће пријављени полазници стећи додатна знања и вештине.

Похађањем обука, курсева и тренинга из области Информационих технологија, особе са инвалидитетом стећи ће квалитетна знања неопходна за постизање вишег нивоа конкурентности на домаћем и интернационалном тржишту ИТ производа и услуга.

ИТ кластер Централне Србије већ пету годину спроводи обуке из области програмирања.

Током трајања пројекта за особе са инвалидитетом обезбеђена је и психо – социјална подршка стручњака и обука из софт преносивих вештина, а радиће се и анализа приступачности објектима на територији града Крагујевца.

Пројекат који финансира Европска унија а спроводи Програм Уједињених нација за развој у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану,пратиће промотивна кампања у оквиру које је планирана трибина под називом „Право особа са инвалидитетом на рад“.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *