Поводом 185 година КСТ – награде додељене костимографима

Поводом Дана Књажевско-српског театра, у најстаријем српском позоришту додељене су престижне награде статуета Јоаким Вујић, Прстен са ликом Јоакима Вујића, као и годишња признања.

Статуету за изузетан допринос развоју позоришне уметности у Србији уручена је костимографу Миланки Берберовић, док је Прстен са ликом Јоакима Вујића припао костимографу Књажевско-српског театра Јелени Јањатовић.

Поводом обележавања Дана театра који у Крагујевцу постоји већ 185. година премијерно је изведена представа „Бриши од своје жене“ у адаптацији и режији Ферида Карајице.

Представа која је своје прво извођење имала 1992. године у тадашњем Театру „Јоаким Вујић“ део је овогодишњег репертоара који је посвећен неким од најуспешнијих представа крагујевачког позоришта, а које су извођене у послератном периоду.

Након премијере, традиционално, на Сретење, додељене су престижне награде Књажевско-српског театра.

Статуету Јоаким Вујић за изузетан допринос развоју позоришне уметности у Србији добила је костимограф Миланка Берберовић.

Прстен са ликом Јоакима Вујића припао је костимографу Јелени Јањатовић која је дугогодишњи члан Књажевско-српског театра.

За 14 година рада учествовала је у припреми више од 50 представа. Неке од њих су представа „200“, „Сеобе“, „Ко нема у вугла гугла“, „Сан летње ноћи“.

Годишње награде Театра добили су глумац Никола Милојевић, сценографкиња Ана Колбјанова и инспицијент Александар Милорадовић.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.