Повољан привредни амбијент и инфраструктура за долазак нових компанија у Крагујевцу

Да је Крагујевац град будућности , као и то да је животни стандард грађана на вишем нивоу у односу на ранији период потврђује долазак бројних компанија у центар Шумадије , развој привреде и отварање нових радних места , кажу у локалној самоуправи.

Развијање слободних радних зона , долазак страних компанија и јача подршка домаћим привредницима изградња инфраструктуре и мотивисање инвеститора и компанија да дођу у Крагујевац и отворе нова радна места представљају нову фазу развоја града и овог дела Шумадије наводи члан Градског већа за привреду Радомир Ерић.

Крагујевац је препознатљив као град богатог индустријског наслеђа.

Производња аутомобила, оружја и намештаја сврстала је Крагујевац високо на привредној лествици.

Долазак великих компанија у Крагујевац условио је отварање нових радних места .

Запошљавање радника је значајан део националне стратегије развоја земље.

Крагујевац има повољан географски положај а капиталне инвестиције које Влада Републике Србије реализује у центру Шумадије потврђују да је наш град једно од стратешких места у земљи када је реч о развоју привреде.

Локална самоуправа обезбедила је да постојеће индустријске зоне имају одличну инфраструктуру што је препознала кинеска компанија Јанфенг која ради на новој индустријској локацији Феникс.

Значајна индустријска зона са великим капацитетом је и Собовица у којој ради Компанија,, Милановић“ и немачка компанија ,, Сименс“.

На евиденцији Националне службе за запошљавање у предходном периоду смањен је број незапослених за 6 хиљада људи.

Уколико се привреда и убудуће буде развијала планираном динамиком и уколико се постигне главни циљ локалне самоуправе и Владе Републике Србије – да стопа незапослености у Крагујевцу буде смањена на 5 до 6 одсто, Крагујевац ће у будућности бити град са добрим животним стандардом и једно од најпожељнијих места за живот у региону.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *