Повређени током протеста и нереда

Директор полиције Владимир Ребић изјавио је да су током протеста испред Скупштине Србије приведене 23 особе, а да су повређена најмање 43 полицајца, као и 17 демонстраната, уз оцену да је полиција током нереда реаговала крајње уздржано.

Ребић је за РТС рекао да је синоћ на протестима било око 200 полицијских службеника и да је тај број варирао.

Како је рекао, тренутно се 23 особе налазе на полицијском задржавању и биће приведени надлежном судији за прекршаје или тужиоцу.

Тринаест полицајаца и седам цивила повређено је током протеста и нереда испред Скупштине Србије и сви су превезени на ВМА, речено је за РТС у Хитној помоћи.

Танјугу је јутрос речено да су екипе Хитне помоћи интервенисале више од 20 пута током ноћи, у делу око Народне скупштине, где су одржани протести.

Новинске агенције пренеле су касно синоћ да су се демонстранти и присталице опозиције сукобили са полицијом и покушали да упадну у зграду Скупштине Србије у Београду, након најаве враћања рестриктивних мера, укључујући полицијски час за викенд, ради сузбијања ширења корона вируса.

Поједини демонстранти су, наводе агенције, накратко успели да се пробију у зграду скупштине, али су их полицајци потиснули.

Протест је синоћ организован и у Крагујевцу.

Учесници протеста су мирним протестом на платоу испред Скупштине града изразили незадовољство због најављеног пооштравања мера поводом ширења Ковида 19.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *