Пожар у Првој крагујевачкој гимназији

Пожар који је ноћас избио у Првој крагујевачкој гимназији највероватније је подметнут.

То је за Телевију Крагујевац изјавила директорка Прве гимназије, Славица Марковић.

Сумње су поткрепљене чињницама да су изгореле просторије у различитим деловима школе и није могуће да их ватрена стихија захвати одједном, наводи директорка Марковић. Истрага је у току.

Пожар је захватио унутрашњост зграде, приземље и међуспрат. Потпуно је изгорела директорска канцеларија у приземљу, као и канцеларије секретатра школе и рачуноводствене службе.

Наставничка канцеларија, која се налази на спрату, потпуно је уништена у пожару, као и једна учионица.

Пожар је избио око 3 сата после поноћи. Како сазнајемо, ватрогасце је позвао таксиста који је видео пламен.

Брзом реакцијом ватрогасне службе пожар је локализован и спречена је већа штета. Директорка и запослени у школи сумњају да је пожар подметнут.

Прва крагујевачка гимназија је школа од националног значаја и под заштитом је државе као споменик културе првог степена. Ове године прославља 185 година постојања.

Улазак у школу данас је био забрањен због истраге која је у току, а испред су дежурали припрадници полицијске управе и управе за ванредне ситуације. Грађани, који су у току дана пролазили поред гимназије, били су у шоку.

Иако је пожар узнемирио крагујевачку јавност, настава ће и поред штете која је причињена моћи несметано да се одвија после Божићних празника, потврдила је директорка Прве крагујевачке гимназије Славица Марковић.

Извештава новинарка РТК Наташа Лазаревић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *