Позитивни резултати пројекта „Повећање образовних могућности за ромске ученике“

Пројекат „Повећање образовних могућности за ромске ученике и студенте на Западном Балкану и Турској“, након трогодишње примене у четири града у Србији, остварио је позитивне резултате.

У реализацију пројекта било је укључено више од 200 ромске деце из Крагујевца, Краљева, Обреновца и Крушевца, којима су ментори и учитељи током и након наставе помагали у учењу, изради домаћих задатака и основним техникама савладавања српског језика и математике.

Кроз пројекат је обезбеђена и набавка таблет рачунара, који су додељени најугроженијим породицама ученика првог и другог разреда.

Пројекат „Повећање образовних могућности за ромске ученике и студенте на Западном Балкану и Турској“ од великог је значаја за сву децу ромске националности, поготово што се његова реализација изводила у пандемијским условима.

Програм се реализовао у две фазе, током три године и обухватио је више од 150 ромских породица.

У сарадњи са конзорцијумом од четири партнерске организације, пројекат је успео да умањи проценат ромске деце која друштвено заостају за вршњацима из већинских заједница.

Највећи успех пројекта је велики проценат малишана који су, током реализације, без прекида пратили наставу у школама.

Пројекат је подржао и финансирао Ромски едукативни фонд образовних инстутуција, у организацији Образовно-културне заједнице Романипен из Крагујевца.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *