Позив за чување приплодних јуница из градских резерви отворен до 20. септембра

Град Крагујевац објавио је Јавни позив за поверавање на чување и узгој приплодних јуница из градских робних резерви, за одгајиваче говеда којима су пребивалиште и сеоско газдинство на истој адреси на територији града Крагујевца. Конкурс траје до 20. септембра.

Одгајивачи говеда са територије града Крагујевца могу конкурисати за добијање приплодних јуница сименталске расе из градских робних резерви. За то је потребно да испуњавају одређене услове.

Неки од њих су да имају адекватан објекат и услове за узгој говеда, да немају дуговања према градским робним резервама и да нису старији од 65 година.

Осим испуњавања одређених услова, заинтересовани морају да поседују и потребну документацију приликом пријаве.

Циљ конкурса, који траје до 20. септембра, је увећање сточног фонда.

Образац захтева за поверавање на чување и узгој приплодне јунице из градских робних резерви и детаљне информације могу се добити сваког радног дана у Одељењу за пољопривреду у Градској управи.

У току је конкурс и за чување приплодних јагњади који истиче 30. августа.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *