Пратећи симпозијум Светског конгреса патофизиолога у Крагујевцу

Факултет медицинских наука Универзитета у Крагујевцу био је домаћин пратећег симпозијума светског конгреса патофизиолога који је недавно одржан у Братислави.

Овај научни скуп организован је у сарадњи са Друштвом физиолога Србије и Првим московским државним медицинским Универзитетом Сеченов.

Достигнућа истраживача са Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу у области физиологије, која у значајној мери доприносе развоју науке не само на локалном, већ и на глобалном нивоу, била су довољан разлог да се руски Универзитет Сеченов определи за сарадњу са овдашњим научницима.

Резултат успешне сарадње која траје неколико година је и присуство групе истраживача са Првог московског државног медицинског Универзитета на пратећем симпозијуму светског конгреса патофизиолога, који је одржан у Крагујевцу.

Скупови ове врсте прилика су за промоцију локалне или регионалне научне заједнице. Захваљујући репутацији коју је истраживачки тим на челу са проф. др Владимиром Јаковљевићем стекао код председнице светског конгреса патофизиолога, професорке Олге Пеханове из Братиславе, Факултету медицинских наука припала је организација пратећег симозијума овог конгреса, у партнерству са Универзитетом Сеченов.

Факултет медицинских наука и Универзитет Сеченов у наредном периоду радиће на унапређењу сарадње. Очекују да ће добити организацију следећег светског конгреса патофизиолога, који би наредне године могао да буде одржан у Москви.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *