Службе подршке за особе са инвалидитетом

Центар за самостални живот особа са инвалидитетом у Крагујевцу, организовао је округли сто на тему “Службе подршке за особе са инвалидитетом до равноправности и инклузије на нивоу заједнице”.

Циљ је организовање служби подршке за особе са посебним потребама како би се повећао ниво њихове самосталности у свакодневном животу.

Са каквим проблемима се суочавају особе са инвалидитетом у Крагујевцу по питању служби подршке и социјалних услуга, какве су њихове реалне потребе, које услуге су доступне у локалној заједници и у ком обиму и како унапредити социјалну подршку за особе са инвалидитетом у нашем граду, само су нека од питања о којима се дискутовало у оквиру округлог стола.

Крајњи циљ организовања службе подршке за особе са инвалидитетом јесте помоћ у оквиру које ће се повећати ниво независности особа са посебним потребама у свакодневном животу као и то да се спречи институционализација.

Службе подршке су опипљив знак да друштво препознаје питање људских потреба и права сваког члана па тако и особа са инвалидитетом.

Локална самоуправа ће и у наредном периоду радити на побољшању положаја особа са инвалидитетом како би њихов свакодневни живот био што самосталнији.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *