Празнични пакетићи за децу са сметњама у развоју

Поводом највећег хришћанског празника, Васкрса, око 100 чланова Удружења за помоћ деци и младима са сметњама у развоју-Свети Василије Велики добило је данас празничне пакетиће у просторијама Дневног боравка, који се налази при храму Светог Василија Великог у Маршићу.

Пакетиће за децу и младе са сметњама у развоју обезбедила је хуманитарна организација Про-хуман из Немачке коју води Мима Андрејевић Кри.
 

Циљ Удружења Свети Василије Велики је да се помогне деци и младима са сметњама у развоју и њиховим породицама, кроз организовање радионица и дневног боравка у просторијама парохијског дома при храму Светог Василија Великог у Маршићу.

На овом месту они се, кроз едукацију, рехабилитациони третман и рекреацију, оспособљавају за што самосталнији живот и рад.

Кроз бесплатан Дневни боравак ублажавају се последице социјалне искључености и дискриминације деце и младих из маргинализованих група и доприноси развоју бољег и хуманијег друштва.

Удружењу Свети Василије Велики васкршње пакете донирала је немачка хуманитарна организација Про-хуман.

Удружење за помоћ деци и младима са сметњама у развоју-Свети Василије Велики, традиционално, другог дана највећих хришћанских празника – Божића и Васкрса у парохијском дому у Маршићу организује заједничко дружење.

Први дан празника се прославља у кругу породице, а други је резервисан за ово место где је друга кућа деце и младих са сметњама у развоју и где сви они чине једну нову велику породицу.

Ове године, због актуелне епидемиолошке ситуације дружење је изостало, али су пкаетићи ипак стигли до корисника.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *