Абрашевић припрема програме за крагујевачку публику

Ђурђевданским песничким сусретима, изложбом Чувари традиције-Игра шарених перли и концертом Славка Митровића Цалета, Омладинског оркестра РТС-а и групе певача Етнофонија, Центар за неговање традиционалне културе Абрашевић обележава Ђурђевдан – Дан града Крагујевца.

Сви програми које за крагујевачку публику прирпема Абрашевић указују на значај наше традиције и лепоту наслеђа српског народа.

Већ сутра у подне, на сцени Абрашевића, Центра за неговање традиционалне културе организује доделу награда најбољима на шестим Ђурђевданским песничким сусретима.

O најбољима је одлучивао стручни жири, а награде ће бити додељене у неколико категорија.

Другу манифестацију Абрашевић организује са Народном библиотеком Вук Караџић.

Реч је о изложби традиционалног накита од шарених перли Косова и Метохије с краја 19. и почетка 20. века, који се производи у радионици Абрашевића, јединственој у Србији.

Колекција је резултат заједничког рада Ае Петровић и Животе Милановића.

Поставка ће у Кући Ђуре Јакшића бити до 19. маја. У оквиру програма обележавања Дана града, на сцени Прве Крагујевачке гимназије, 7. маја, у 20 часова почиње концерт Славка Митровића Цалета, Омладинског орекстра РТС-а и групе певача Етнофонија.

Концерт ће бити одржан без присуства публике, али ће гледаоци Радио-телевизије Крагујевац моћи концерт да гледају и слушају уживо на програму наше медијске куће.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *