Пред одборницима Скупштине града велики број одлука

Одборници Скупштине града Крагујевца ће се после скоро три месеца поново састати.

Шеста редовна седница заказана је за петак, 26. март, а због погоршане епидемиолошке ситуације локални парламент ће заседати у амфитеатру Правног факултета.

Планирана је 31-а тачка дневног реда, али, председник Скупштине града, Мирослав Петрашиновић, најављује и допуну у којој ће се сасвим извесно наћи предлози аката из области избора, именовања, постављења и разрешења.

Очекује се именовање новог члана Градског већа, градског урбанисте, а у најави је именовање новог директора Књажевско-српског театра.

После консултација са шефовима одборничких група, председник Скупштине града Крагујевца, Мирослав Петрашиновић, заказао је 6. редовну седницу градског парламента за петак, 26. март.

Поред одлука у области просторног и урбанистичког планирања, о приступању изради Стамбене стратегије града Крагујевца, пред одборницима ће се наћи и програми рада установа социјалне заштите и здравства као и установа културе и образовања и њихових финансијских планова.

Једна од битнијих тачака о којима ће се расправљати тиче се Јавног комуналног предузећа Шумадија.

Председник Скупштине града очекује и допуну дневног реда, у којој ће се, сасавим извесно, наћи предлози аката из области избора, именовања, постављења и разрешења.

Одборници ће расправљати и о Програму локалног економског развоја града Крагујевца за период од 2021. до 2023. године, а с обзиром на то да Државна ревизорска институција нема у плану да ове године изврши екстерну ревизију завршног рачуна, локални парламент ће на наредној седници морати да изабере одговарајућу институцију која има све потребне лиценце за тај посао.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *