Представљамо суграђанку Сузану Убавкић Михајловић

Наша суграђанка Сузана Убавкић Михајловић, ћерка познатих родитеља, некадашњих глумаца у Крагујевачком позоришту провела је детињство играјући се на позоришној сцени, у гардероби и осталим просторијама овог храма уметности.

Међутим, као и њен брат одлучили су се за занимања која нису обасјана рефлекторима.

Сузана Убавкић Михаиловић данас води туристичку агенцију Пендулина, креира икебане од воћа.

У Крагујевцу је позната као једна од најбољих телевизијских монтажерки која је потврдила свој стил и умеће у дописништву РТС-а и нашој медијској кући.

Деца глумаца обично крену стопама родитеља, међутим потомци чувеног крагујевачког глумца Љубомира Убавкића Пендуле и син и кћерка определили су се за потпуно другачија занимања.

Сузана Убавкић имала је прилику да упише позоришну академију и постане глумица, али се ипак определила за друга занимања.

Ипак, живот позоришта и данас јој је веома близак. Радо одлази у Књажевско српски театар. Ова установа културе јој је као друга кућа.

У сардњи са очевим бившим колегама припрема изложбу која ће бити посвећена великану крагујевачке позоришне уметности. Доајену спрског глумишта. Драгом лику многих телевизијиских серија, филмова, драма.

Телевизијску монтажу Сузана је почела у дописништву РТС-а. У Радио телевизији Крагујевац провела је око 20 година.

Многобројне емисије, спотови и репортаже биле су потписане њеним именом. У телевизијској техници била је потврђена као врстан монтажер.

У својој радној каријери сарађивала је са познатим именима новинарства у некадашњој Југославији.

Како каже, наша медијска кућа за њу представља веома драгу успомену.

У туристичкој агенцији Пендулина коју је назвала по свом оцу, познатом глумцу, Сузана је открила нове пословне идеје.

Радо сарађује са поштоваоцима добрих путовања. Своја искуства радо дели са онима који одлазе на летовања зимовања и излете или се определе за далеке дестинације.

Креативност испољава и у аранжирању воћа израђујући прави мала уметничка претворена у јединствене воћне икебане.

У новом циклусу емисија Суграђани Сузана Убавкић Михајловић говори о својим познатим родитељима, времену које је провела радећи у медијима али и новим животним пословима у туризму и креирању воћних икебана.

Емисију Суграђани можете погледати уторком од 20 часова.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *