Протест продаваца половне робе

Стотинак продаваца половне гардеробе на Зеленој пијаци, највише припадници Ромске популације, поново су организовли протест испред Скупштине града, јер им је онемогућено да продају на местима где излажу половну гардеробу последњих 20 година.

Локална самоуправа припремила је простор на тезгама поред шарене пијаце који неће плаћати. Међутим, они нису задовољни понуђеним решењем.

Ромском и српском химном Ђелем, Ђелем и Боже правде, улични продавци на Зеленој пијаци, започели су други по реду протест испред Скупштине града.

Незадовољни су одлуком надлежних, да не продају половну гардеробу поред Градске тржнице, која је донета и постоји од раније, да би се спречила сива економија и очувао комунални ред и јавне површине.

Улични продавци не желе да прихвате ново решење и оду на већ припремљен бесплатан простор који се налази у склопу Шарене пијаце на Ареродрому, из разлога што им није исплативо.

Кажу да би више потрошили новац на превоз него што би зарадили.

Из градске управе поручују, да се у овом случају искључиво ради на спровођењу Закона, односно градских одлука.

Незадовољни продавци половне гардеробе кажу да уколико се не нађе адекватно решење планирају поновно окупљање.

Најављују блокаду пута Крагујевац-Чачак, организован протест у Београду и контактирање Светске организације Рома, јер ако не нађу адекватно решење они неће моћи да прехране своје породице.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.