Представљен „Центар за деменцију“

Пројекат „Центар за деменцију“, који уз подршку Европске уније реализују Геронтолошки центар и Дом здравља, представљен је данас у Крагујевцу.

У оквиру пројекта биће изграђен објекат за дневни боравак и саветовалиште за особе са деменцијом и њихове породице. Завршетак радова очекује се у првој половини 2018. године.

Пројекат Центар за демецију, који је представљен у Крагујевцу, има за циљ унапређење квалитета живота особа са деменцијом, као и пружање подршке члановима породица оболелих.

Пројекат обухвата саветовалиште, дневни боравак и одељење за привремени смештај.

Геронтолошки центар у Крагујевцу препознао је значај овог пројекта с обзиром на то да је последњих година број особа са деменцијом у порасту.

Пројекат Центар за деменцију, који се финансира средствима Европке уније, реализују крагујевачки Геронтолошки центар и Дом здравља.

Пројекат има велики значај за локалну заједницу првенствено због малих капацитета за бригу и смештај особа са деменцијом.

Геронтолошки центар у Крагујевцу тренутно има 22 места за привремени смештај особа са деменцијом.

Очекује се да ће у првој половини наредне године бити завршена изградња објекта за дневни смештај и саветовалиште у којем оболели од демеције и чланови породица могу добити све неопходне услуге и информације.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *