Представљена књига о пионирима крагујевачког инжењерства

Књига о првој генерацији студената машинства у Крагујевцу, аутора Миодрага Стојиловића, представљена је на Факултету инжењерских наука.

Књига говори и о развоју индустрије у Крагујевцу током шездесетих година прошлог века када су постављени темељи будућег универзитетског центра.

На прву годину студија машинства у Крагујевцу 1960. године уписано је 106 редовних и 203 ванредна студента. Најмлађи је имао 18, а најстарији 37 година. Они који су данас живи из те генерације су у осамдесетим годинама живота. Одлучили су да у књизи испричају своју причу.

Књига Миодрага Стојиловића је сведочанство о пионирима крагујевачког инжењерства, али и о периоду развоја индустрије у Крагујевцу.

Шездесетих година прошлог века постављени су и темељи академског развоја и будућег Универзитета у Крагујевцу.

Промоцији књиге на Факултету инжењерских наука у Крагујевцу присуствовали су чланови прве генерације студената из 1960. године и њихови потомци, представници Универзитета и бројни професори.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *