Туризам у ритму Арсенал феста

Арсенал фест је и ове године значајно утицао на приходе који су остварени у угоститељству, хотелијерству и туризму у граду Крагујевцу.

Најмање два и по милиона евра је остварен приход од туриста који су боравили током Арсенал феста у Крагујевцу. Уз то, смештајни капацитети били су попуњени у хотелима, приватним апартманима, а значајан број посетилаца је изнајмљивао станове током три фестивалска дана у Крагујевцу.

Од првог Арсенал феста, 2011. године до данас, музичка манифестација се развијала, окупљала из године у годину све бројнију фестивалску публику из земље, региона, света.

На сваком кораку током фестивала били су видљиви посетиоци који су до музичког програма разгледали Крагујевац.

Првих година развијали су се кампови у граду, док се данас велики број страних посетилаца одлучује за преноћишта у расположивим становима који се издају на дан. Хотели су такође били попуњени.

Као и сваке године, звезде извођачи били су смештени у Хотелу Крагујевац са својим целокупним тимовима.

Филмска звезда, Кијану Ривс, његов бенд, група Бијело Дугме били су гости хотела, као и симфонијски оркестар и менаџмент Здравка Чолића. Чола се после концерта вратио у Београд.

Хотел је био током три дана на располагању посетиоцима о којима управа хотела каже, да су сви били изузетно љубазни и срдачни са персоналом.

Град Крагујевац препознаје значај фестивала и пружа подршку у сваком смислу, јер уводи на десетине хиљада људи сваке године који се поред добре фестивалске атмосфере упознају и са шумадијском културно историјском баштином, као и модерним садржајима који су доступни у граду.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *