Представљена „Шумадијска чајанка“ Марка Миљковића

У оквиру манифестације Дани крагујевачке књиге, у Народној библиотеци „Вук Караџић“ одржано је вече посвећено сатири и афоризмима крагујевачких аутора – Домановићевом улицом.

Представљена је књига Марка Миљковића – Шумадијска чајанка.

Поред аутора гости књижевне вечери били су и крагујевачки афористичари.

Манифестација Дани крагујевачке књиге настављена је уз промоцију афоризма који има дугу и укорењену традицију у Крагујевцу.

О сатири су говорили су: Владимир Стефановић, Раде Кецојевић чије су две нове књиге недавно објављене и представљене у листу „Политика“.

Кецојевић је дуго присутан на овдашњој сатиричној сцени.

Представљена  је и књига „Шумадијска чајанка“ Марка Миљковића коју је објавила прошле године Установа културе Кораци у оквиру едиције „Туп туп“ названој по култној радио емисији Милована Илића Минимакса, чији су афоризми и заступљени у књизи.

Заступљени су још и афоризми: Жељка Јовановића, Зорана Спасојевића, Александра Матијашевића, Божидара Кнежевића, Драгана Рајичића.

„Шумадијска чајанка“ представљена је у Дому омладине и листу Полтика.

Марко Миљковић рођен је у Крагујевцу 1986. године.

Дипломирао је српски језик и књижевност на ФИЛУМ-у.

Пише афоризме и кратке приче.

Објавио је и раније две књиге, писао у више дневних листова и часописа, добитник је признања од Златне кациге, Вибове награде за афоризме и сатиричне приче.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *