У току пријаве за припремну наставу за упис на студије филологије

Филолошко-уметнички факултет Универзитета у Крагујевцу током марта и априла организује бесплатну онлајн припремну наставу за ђаке који планирају да полажу пријемни испит за студијске програме филологије.

Пријава је отворена до 27. фебруара.

У претходним годинама пракса је показала да је највише заинтересованих ученика за припремну наставу из српског језика и књижевности, као и енглеског језика и да стигне око двадесетак пријава по студијском програму.

Бесплатна припремна настава омогући ће ученицима да се добро припреме, лакше положе пријемни испит и постану студенти Одсека за филологију Филолошко-уметничког факултета.

Примери са припремне наставе слични су онима који ће се полагати на  пријемном испиту.

У питању су модели како ће пријемни испит изгледати, али не и идентични задаци.

Настава ће бити организована путем Гугл мит платформе, а водиће је професори и сарадници ФИЛУМ-а, што представља прилику да ђаци упознају и своје будуће професоре.

Овај вид припремне наставе у онлајн формату добар је због студената који долазе из свих крајева Србије, јер тако штеде време и новац, обнављајући знање уз помоћ стручњака из области за које ће се школовати.

Ученици који желе да прате припремну наставу могу се пријавити путем линка који се налази на сајту ФИЛУМ-а након чега ће добити упутство за приступ.

Ђаци ће имати довољно времена да се припреме за полагање квалификационог испита, током двомесечне онјалн наставе у марту и априлу, док их студентске обавезе очекују од октобра када почиње академска година.

Извештава новинар РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *