Представљене књиге Горана Дакића „Петодинарке“ и „Додатак јелима“

У Народној библиотеци „Вук Караџић“ приређен је књижевни портрет писца и новинара Горана Дакића.

Представљене су четири књиге Горана Дакића, који на изузетан начин пише о сиротињским избегличким колонама, али и култури живљења савремених људи од Крајине преко Славоније које спаја ужитак у јелу, пићу, добром проводу ослоњеном на духовите анегдоте.

Најближи поетици Ђорђа Балашевића, Горан Дакић је одушевио посетиоце крагујевачке библиотеке.

Новинар листа „Ослобођење“, Горан Дакић до сада је објавио неколико жанровски разноврсних наслова. Пише о свему. Животу данашњице.

Његове књиге о заборављеним мукама избегличких колона читају се у једном даху.

Баш као и најновија књига, збирка кратких прича Додатак јелима (славонско крајишки кувар). Већина записа из тог наслова објављена је у његовој колумни, да би касније аутор додао „по потреби соли, папра и паприке“ и тако читаоца увео у наизглед једноставан и духовит, а опет несвакидашњи кувар посвећен више људима и местима.

Сопствене књиге прочитао је и забележио и у звучном формату, па су доступне слепим и слабовидим особама. Доброг срца, ведрог духа, бритког пера, публику је насмејао и уозбиљио.

Горан Дакић рођен је 1984. године у Травнику. Детињство је провео у Славонији, на Дунаву. Дипломирао је на Филолошком факултету у Бања Луци српски језик и књижевност.

Добитник је „Чучкове књиге“ и „Слова Подгрмеча“. Од романа до кафанских анегдота све бележи. Подједнако освоја публику и критику.

У Народној библиотеци „Вук Караџић“ представљене су књиге из едиције Један писац, једна књига у издању Специјалне библиотеке за слепе и слабовиде Републике Српске чији су представнци такође били гости крагујевачке библиотеке.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *