Предстaвљени добитници награде “Доста су свету једне Шумарице”

Доделом награда за најбоље литерарне и ликовне радове традиционалне манифестације “Доста су свету једне Шумарице” заокружене су протекле Октобарске свечаности.

У Спомен парку ” Крагујевачки октобар” представљени су овогодишњи добитници награда, ученици основних и средњих школа који се одазвали на конкурс са темом ” Верујете да је добро јаче од зла” из поеме Венка Андоносвског изведене на Великом школском часу 21. октобра.

Покровитељи манифестације која се оджава 46. годину за редом су Министарство културе и информисања и Град Крагујевац.

На литерарни и ликовни конкурс укупно је пристигло 1005 радова из 141 основне и 59 средњих школа,као и осам креативних радионица из Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Специјални гости конкурса били су ученици Центра за естетско васпитање деце “Моцарт” из Москве.

Додељено је девет награда, по три у свакој старосној категорији.

Награђени радови су се јасно издвојили својим књижевним квалитетима, истрајношћу, стилом и оригиналном и упечатљивом приступу теми.

Жири наглашава да су приспели радови били разноврсни и квалитетни, и да су ученици показали зрелост у промишљању о задатој теми.

Награђени аутори литерарних и ликовних радова су ученици из Земуна, Књажевца, Београда, Крагујевца, Добоја.

Радови су публиковани у зборнику, док су ликовни одговори на конкурс изложени у холу Музеја “21. октобар”.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *