Представљени туристички потенцијали Српске у Крагујевцу

Туристичка организација Републике Српске је, у оквиру традиционалне манифестације Дани Српске у Србији, у Пешачкој зони своје туристичке потенцијале представила Крагујевчанима.

Природне атракције овог подручја пружају бројне могућности за активан одмор.

Поред рафтинга који сваке године привлачи све већи број гостију, велико интересовање влада и за планинарење, фото сафари, брдски бициклизам, спелеологију, лов и риболов.

Потенцијалним туристима из Крагујевца представљена је понуда Републике Српске у бањском, зимском, авантуристичком, планинском и еко-етно туризму.

Представљене су све дестинације, од Херцеговине на југу која је најпознатија Крагујевчанима, до западног дела Крајине и Бања Луке.

Представљени су и туристички потенцијали побратимског града Фоча, са којим Крагујевац има успешну сарадњу још од 1975. године.

Подручје фочанске општине познато је по високим планинским масивима који припадају планинском венцу Динарида и представљају прави изазов за планинаре, алпинисте, рекреативце и све љубитеље природе.

У оквиру манифестације Дани Српске у Србији, поред туристичких потенцијала Фоче, представљене су и понуде туристичких организација Јахорине и Требиња.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *