Моја прва плата: Оглашено 697 радних места у Шумадијском округу

Послодавци са територије Шумадијског управног округа, у оквиру другог циклуса програма „Моја прва плата“, огласили су 697 слободних радних позиција.

С обзиром на то да ће на појединим радним местима бити ангажовано више кандидата, шансу да стекне прво радно искуство имаће више од 1.100 кандидата.

Тражени су трговци, угоститељски и административни радници, инжењери, технолози, лекари и ИТ стручњаци.

Због позитивних ефеката програма „Моја прва плата“, држава је одличила да настави са његовом реализацијом.

Планирано је да у другом циклусу програма око 10.000 младих у Србији, без радног искуства, до 30 година старости са средњим и високим образовањем стекне прво радно искуство.

Због великог интересовања послодаваца рок за пријављивање је продужен за три дана, а на територији Шумадијског управног округа је оглашено 697 слободних радних позиција.

Највише је предузетника и микро компанија који су заинтересовани да уз субвениције државе и учешће у програму „Моја прва плата“ обуче и запосле нове кадрове.

Цео процес је дигитализован и селекција се обавља онлајн.

Релизација овог програма доприноси конкурентности младих на тржишту рада и смањењу стопе незапослености.

О томе сведочи податак да је од 380 кандидата који су учествовали у првом циклусу „Моје прве плате“ на територији Шумадијског управног округа, њих 100 засновало радни однос.

Од тог броја, 65 се запослило управо код послодавца код кога су били на стручном оспособљавању.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *