Представници компаније „Фијат пластик“ на састанку са градоначелником

Запослени у компанији „Фијат пластик“ наставили су генерални штрајк у фабрици и за 24. aприл најавили одржавање протесног скупа испред зграде Градске управе.

Незадовољни због умањених зарада и игнорисања од стране пословодства компаније Фијат Крајслер аутомобили Србија за вођење преговора како би се решила ситуација, данас су се састали са градоначелником Николом Дашићем.

Представници Штрајкачког одбора оцењују да је разговор био конструктиван, али и додају да не одустају од најављеног скупа.

Градоначелник Крагујевца каже је да су захтеви радника оправдани.

Старим захтевима радника фабрике „Фијат пластик“ да се умањене зараде врате и надокнаде додају се нови – производња новог модела у крагујевачкој фабрици, веће радно ангажовање, али и да радници не одлазе на рад у Словачку.

Преговора са пословодством и даље нема. Представнике Штрајкачког одбора примио је градоначелник Никола Дашић.

У наредном периоду ће градоначелник  Никола Дашић, како је навео, известити представнике републичке извршне власти о проблемима радника компаније „Фијат пластик“ који већ дуго штрајкују због умањених зарада.

Према речима градоначелника Николе Дашића, град формално не може да утиче на разрешење ситуације у компанији „Фијат пластик“.

Међутим, он је у неформалним разговорима са запосленима и овој фабрици поручио да ће се локална самоуправа заложити да представници Владе Републике Србије и аутомобилског гиганта пронађу решење које је прихватљиво и за раднике и за пословодство.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *