За 48 сати екипе Хитне помоћи на терену обавиле два порођаја

Добро познат број телефона Завода за ургентну медицину 194 позивају суграђани који имају здравствене тегобе.

Позив је недавно упутила породица Крагујевчанке која се порађала у насељу Бресница.

На свет је дошла девојчица која је добила име Катарина, по докторки која је у кућним условима обавила порођај.

Након непуних 48 сати  медицинска екипа Завода за ургентну медицину, у којој је био лекар Богдан Палић, присуствовала је још једном порођају у селу Корман, када је на свет дошао дечак.

Рођење детета је најрадоснији догађај за сваку породицу, а услед изненадних порођајних болова и брзих контракција, мајке понекад не могу да стигну до породилишта.

Порођај на терену, у насељу Бресница, недавно је обавила екипа Завода за ургентну медицину  коју је предводила докторка Катарина Ђокић, а након непуних 48 сати њен колега Богдан Палић добио је позив диспечера да се са медицинском екипом упути у насеље Корман јер је порођај у току.

Докторка Катарина Ђокић ради свега два месеца у Заводу за  ургентну медицину, а њен колега Богдан Палић нешто више, годину дана.

Иако немају дугогодишње искуство, а порођају су присуствовали током практичних вежби на студијама Факултета медицинских наука, млади лекари су се одлично снашли на терену у непредвиђеним околностима.

Оба порођаја су завршена успешно, па се и мајке и бебе осећају одлично.

Иако су о њиховом несвакидашњем подвигу  известили сви медији, па их многи називају херојима дана, лекари кажу да се тако не осећају и наводе да су само обављали свој посао.

Телефон 194 звони из минута у минут.

Екипе ове здравствене  установе одлазе на терен како би указале хитну медицинску помоћ грађанима, али су спремни и да, у кућним условима, на улици, или возилу такси превоза како се то дешавало раније, обаве порођај и збрину мајке и њихове бебе.  

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

       

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *