Предузеће Шумадија доо добило нови машину за тартан подлогу

Предузеће Шумадија доо добило је нови машину за израду тартан подлогу која ће омогућити излазак на шире тржиште, а запосленима са инвалдитетмо који су радно ангажовани у овом предузећу олакшати рад.

Део новца за куповину машине обезбеђен је кроз пројекат Министарства за равномерни регионални развој, а министар Един Ђерлек је заједно са представницима града данас посетио предузеће Шумадија коеј запошљава особе са инвалидитетом.

Предузеће Шумадија доо је пре пар година освојило процес производње тартана и тартан подлоге производило само за своје потребе.

Нова машина олакшава рад запосленима и може да произведе четири пута веће количине, што ствара услове и за нове купце.          

Представници Министарства за равномерни регионални развој и предузећа Шумадија су у августу прошле године потписали уговор о субвенционисању пројеката крагујевачког предузећа, у коме од 61 запосленог 39 чине особе са инвалидитетом.

Ово предузеће најзаслужније је за парковски мобилијар на 61 дечјем игралишту и теренима за мале спортове. 

Министарство за равномерни регионални развој је за пројекте у Крагујевцу определило 3.2 милиона динара.

Укупна средства уложена у Шумадијски управни округ из републичког буџета износе 12.6 милиона динара.

Министарство ће наставити да улаже у предузеће Шумадија, јер жели да помогне.

Пре обиласка предузећа Шумадија доо, министар Ђерлек се у Градској управи састао са Николом Дашићем, председником Привременог органа града Крагујевца.

У разговору је посебно наглашено да није тачно да се два пута улаже новац у исти посао у предузећу Шумадија, уз напомену да је држава први пут успела да смањи разлике између региона што, додају, потврђују и званични подаци Републичког завода за статистику.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *