Преговарачки тим Фијата и државе сутра о детаљима социјалног програма

Чланови преговарачког тима радника Фијатове фабрике у Крагујевцу позвани су сутра у Председништво Србије на састанак на коме ће бити појашњени сви технички детаљи у вези са договором постигнутим у суботу са председником Александром Вучићем.

На састанку би требало да буде дефинисана реализација социјалног програма, a колико ће радника напустити фабрику још увек није познато.

Учесници сутрашњег састанка бавиће се статусом радника Фијата који су за опцију запослења у другим фирмама.

Биће договорени и детаљи о заштићеним категоријама запослених, а чланови преговарачког тима очекују да ће овим састанком бити заокружена прича о статусу и будућности Фијатових радника.

Наводе да је највећи део запослених задовољан понуђеним износом отпремнине од 790 евра по години радног стажа у Фијату и 500 евра за сваку годину рада у Застави. 

Исплата отпремнина очекује се у току ове недеље. Запослени који узму отпремнину ће, након одласка из фабрике, имати право и на новчану накнаду на бироу.

Национална служба за запошљавање ће  шест месеци исплаћивати накнаду радницима који имају између пет и 15 година радног стажа, односно девет месеци за раднике који имају више од 15 година радног стажа.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.