Преговори о новој згради полицијске управе

Најважније државне институтције у Крагујевцу биће измештене на локацији у близини Ректората и Палате правде,изјавио је градоначелник Крагујевца Радомир Николић.

Град већ дуго води преговоре са Министарством унутрашњих послова коме је у интересу да у новој згради обједини све расуте по граду службе, а њихов садашњи простор користиле би и службе градске управе.

Поред тога, овај део града добија нове саобраћајнице,школу и комплекс стамбених објеката.

Преговори које Град Крагујевац води са Министарством унутрашњих послова се одвијају у обостраном интересу,јер како наводи градоначелник  Радомир Николић и Полицијској управи и локалној администрацији одговарао би нов простор.

Иако је поред Палате правде још увек празан прострор, на тој локацији и плацевима у непосредној близни требало би да буде изграђен низ  јавних, али и комерцијалних објеката.

Грађани, у овом делу града добијају обједињене правосудне органе, могуће и службу катастра и полиције односно најважније адмнистративне јединице.

Нови правац изградње Крагујевца уклапа се у десетогодишњу стратегију развоја града.

Да ли ће се то бити остварено зависи од буџета.

Изградњу јавних установа пратили би и нови стамбени комплекси.

Због нове Палате правде сасвим сигурно се појачава саобраћајна инфраструктура ка овом делу града.

Водовод интезивно ради на опремању за нове улице.

Новим саобраћајницама спојиће се Житопродукт и улица Саве Ковачевића, а из Фочанске улице из Сушице, саобраћај се растерећује и преусмерава са Аеродрома ка излазу из града.

Такав распоред улица умногоме би помогао да се растерети правац од Авалске преко Медицинске школе,односно Булевар краљице Марије који је најпрометнија градска  магистрала.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *