Преко 50 грла на изложби говеда сименталске расе на Шумадија сајму

Проглашењем победника и доделом награда и признања, завршена је изложба приплодних грла говеда симнеталске расе на Шумадијском сајму пољопривреде.

Ове године, интересовање за изложбу је било огромно што потврђује и податак да је, у три категорије, учествовало више од 50 грла. Компанија Мегле је победнику уручила награду – јуницу сименталске расе.

Грла су била подељена у три категорије, а у свакој од категорија додељене су по три награде – шампионско грло, прва и друга пратиља.

На изложби је учествовало 50-ак грла, крава симнеталске расе. Стручњаци кажу да је реч о одличним грлима из Шумадије, а комисија је, поред спољашњег изгледа, оцењивала и млечност.

Поред великог броја грла која су учествовала, изузетан је био и квалитет, па је комсија имала тежаг задатак да изабере најбоље грло у јакој конкуренцији.

Власнику Шампионке сајма припала је и вредна награда, јер је компанија Мегле поклонила стеону јуницу, па се Мирослав Мирчетић, који није желео пред камере, уместо са једним, у Чумић вратио са два грла

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *