Премијера нове представе Књажевско-српског театра 16. јануара

Премијера представе Књажевско-српског театра „Блитва и кромпир“ Золтана Ергешија, у режији Марка Мисираче, за коју су карте већ распродате, биће изведена у четвртак 16. јануара.

Крагујевачко позориште 2020. обележава 185 година постојања, а на Дан театра, 15. фебруара, биће изведена римејк представа „Бриши од своје жене“, у режији Ферида Карајице.

Књажевско-српски театар има најдужу традицију у Србији, основан је 1835. године и од тада бележи успехе и осваја награде широм земље и иностранства.

Да је тако потврђује и чињеница да се представа „Негри или љубов ко сочеловеком својим“ нашла међу најбољима у Србији, по оцени аутора емисије „У првих пет“ Другог програма Радио Београда.

Књажевско-српски театар са представама које изводи у Крагујевцу, на фестивалима у Србији, региону и иностранству плени пажњу публике која овацијама поздравља глумце.

Представа „Негри или љубов ко сочеловеком својим“ нашла се међу најбољима у Србији према оцени Другог програма Радио Београда.

Творац текста је Јоаким Вујић, а режију потписује Анђелка Николић.

Иначе, ова представа је проглашена за најбољу на 55. Фестивалу професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“.

Пред крагујевачком публиком, домаћи ансамбл 16. јануара представља се још једном премијером.

„Блитва и кромпир“ је симпатична комедија мађарског писца Золтана Ергешија, коју режира Марко Мисирача.

Ове године Књажевско-српски театар обележава 185 година постојања.

За Дан театра, на Сретење, 15. фебруара, биће изведена представа „Бриши од своје жене“, у режији Ферида Карајице.

Љубитељи позоришне уметности ће током године моћи да погледају и представе које су на редовном репертоару позоришта: „Женидба и удадба“, „Воћни дан“, „Отац“, „Ко нема у вугла, гугла“.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.