Премијера представе “Голи краљ” у Позоришту за децу

Представа „Голи краљ“, у режији Бисерке Колевске, по мотивима бајке Ханса Кристијана Андерсена, премијерно је изведена у Позоришту за децу.

У једној представи деца су имала прилику да се упознају са три Андерсенове бајке, „Принцеза на зрну грашка“, Свињар“ и „Царево ново одело“.

Један од најпознатијих дечијих писаца Ханс Кристијан Андерсен, аутор незаборавних бајки “Царево ново одело”, “Мала сирена” , “Снежна краљица” и многих других, оригиналним причама био је инспирација многим редитељима позоришних комада, анимираних филмова и балетских представа.

Редитељка Бисерка Колевска представом “Голи краљ” публици је представила три бајке овог приповедача.

Представу о љубави двоје младих без обзира на припадност различитим друштвеним класама карактерише доста покрета и мењање костима.

Сценографију и костиме за представу “Голи краљ” урадила је Алина Лињкова, док је за избор музике био задужен Лазар Новаков.

У представи играју Милош Миловановић, Катарина Јеличић, Петар Лукић, Љубица Радонировић, Владимир Ђоковић и Миломир Ракић.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *