Премијерно изведена представа Аугуста Стриндберга „Отац“

На сцени Јоаким Вујић синоћ је премијерно изведена представа Аугуста Стриндберга „Отац“ у режији Марка Мисираче.

Враћање Стриндбергу је враћање суштини позоришног стварања, каже редитељ, уз напомену да је крагујевачкој позоришној публици приказана ванвременска тема – богати и слојевити међуљудски односи.

Поред глумаца Књажевско-српског театра, у овој представи играју и полазнице Драмског студија „Петар Пан“.

Драмски сукоб у „Оцу“ је универзалан, јер представља сукоб две воље, очинства и материнства, мужа и жене, једног незадовољства против другог, до коначне пропасти.

У овом комаду, Стриндберг костатује безизлазност ситуације, а сви ликови су подједнако трагични.

Редитељ Марко Мисирача подсећа да је Стриндберг један од утемељивача модерне грађанске драме и наглашава да у комаду „Отац“ отворено говори о борби за превласт у браку и борби полова уопште.

Костиме за ову представу радила је Јелена Јањатовић, сценографију потписује Ана Колбјанова, дизајн светла Радомир Стаменковић, а маску Дубравка Бушатлија.

Крагујевчани који нису били у прилици да присуствују премијери, нову представу у репертоару Књажевско-српског театра могу погледати већ 22. и 31. јануара, на сцени Јоаким Вујић.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *