Премијерно приказан документарни филм „О књазу и граду“

Документарни филм „О књазу и граду“ – Крагујевац престоница Србије од 1818. до 1841. године, аутора Дејана Ђусића, премијерно је приказан у конаку кнеза Михаила.

Филм говори о развоју града Крагујевца од проглашења за прву престоницу модерне Србије. Овај полусатни документарни филм ускоро ће бити приказан и на програму Телевизије Крагујевац.

Документарни филм дугогодишњег новинара Дејана Ђусића „О књазу и граду“ доноси другачији поглед на престони град Крагујевац.

Један аспект филма бави се периодом када мала варош постаје град и престоница Србије. Тада је почео развој града који никада није престао.

Аутор филма Дејан Ђусић, који је и уједно и сценариста и редитељ, каже да гледаоци имају прилику да сазнају нешто ново што до сада нису знали о Крагујевцу.

Камеру потписује Дарко Чојић, а монтажу Ивица Ћуковић. Саговорници у полусатном филму су истраживачи и историчари из Београда и Крагујевца.

Документарни филм „О књазу и граду“ пројектно је према конкурсу финансиран из буџета града у години у којој Крагујевац обележава 200 година од проглашења за прву престоницу модерне Србије.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.