Недеља парламентаризма и у Крагујевцу

Манифестација “Недеља парламентаризма” организована је ове године и у Крагујевцу. 

Циљ акције је, према речима организатора, да се ученици и студенти упознају са радом локланог парламента и скупштинских органа и укључе у демократске процесе.

Председник Скупштине града, Мирослав Петрашиновић је младе подсетио да је у здању Старе скупштине стварана модерна Србија и донет Сретењски устав.

У оквиру обележавања “Недеље парламентаризма” коју од 12. до 19. децембра организује Народна скупштина Републике Србије, Мирослав Петрашиновић, председник Скупштине града са сарадницима организовао је сусрет са представницима студенстких организација, ђачких парламената и ученицима који су били заинтересовани да сазнају како функционише Скупштина града, начин припреме, вођење и рад седнице.

Председник Скупштине града Мирослав Петрашиновић је подсетио ученике и студенте да је Скупштина града најзначајнији орган локалне самоуправе и место где се доносе најзначајније одлуке везане за даљи развој града.

Петрашиновић је говорио и о значају отворености градског паралмента као институције, али и различитим начинима комуникације грађана и њихових изабраних представника.

Концепт “Недеље парламентаризма” развијен је по угледу на енглеску манифестацију, коју је 2011. године покренуо паралмент Велике Британије.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *