Преминула проф. др Гордана Митић

У уторак, 3. априла 2018. године, преминула је проф. др Гордана Митић, ванредни професор Економског факултета Универзитета у Крагујевцу, у пензији.

Проф. др Гордана Митић је рођена је 03.07.1950. у Крушевцу. Основну школу и гимназију завршила је у Крагујевцу.

Дипломирала је на Економском факултету Универзитета у Београду 1974. године, магистрирала на Факултету политичких наука Универзитета у Београду 1981. године из области социјалне екологије, а докторирала 1991. године такође на Факултету политичких наука Универзитета у Београду, са темом “Социо-економски аспекти квалитета животне средине у савременом друштву”.

На Економском факултету Универзитета у Крагујевцу радила је од 1982. до 2013. године, када је отишла у пензију. Професорка Митић, током своје наставно-научне каријере била је ангажована на наставним предметима Социологија и Еколошки менаџмент.

Својим радом проф. др Гордана Митић дала је значајан допринос развоју Економског факултета Универзитета у Крагујевцу, на чему су јој бројне генерације студената и запослених на Факултету вечно захвални.

Комеморативни скуп, поводом смрти проф. др Гордане Митић, биће одржан у среду, 4. априла 2018. године са почетком у 18 часова на Економском факултету у Свечаној сали, а сахрана у четвртак, 5. априла 2018. године, у 12 часова на градском гробљу “Бозман”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *