Прерани одлазак др Стефана Андоновића

Правни факултет у Крагујевцу, Универзитет у Крагујевцу и град Крагујевац, поводом смрти др Стефана Андоновића, дали су заједничко саопштење за јавност у коме се каже:

„Правни факултет у Крагујевцу, Универзитет у Крагујевцу и Град Крагујевац претрпели су велики губитак прераном смрћу др Стефана Андоновића, који је преминуо 15. маја 2021. године у 31. години живота. Свесни да нема речи којима се адекватно може говорити о смрти младог човека осећамо дужност да покушамо да опишемо без каквог појединца су остали град, Универзитет и Правни факултет.

Др Стефан Андоновић, рођен је 1991. године у Београду. У родном граду завршава основну школу и гимназију, а свој академски пут започиње уписом на Правни факултет у Београду. Већ током студија остварује натпросечне резултате, те редовно осваја награде Факултета намењене најбољим студентима. Исте успехе постиже и на мастер студијама. Круну његовог школовања представља одбрана докторске дисертације 2019. године након чега бива препознат као један од најбољих младих научних радника из области правних наука у Републици Србији.

Своју професионалну каријеру започео је као адвокатски приправник, а  где показује ништа мање добре резултате, те успешно полаже правосудни испит. Ипак, научна каријера била му је предодређена па тако од маја 2018. године ради на Институту за упоредно право, где бива биран за истраживача сарадника.

Правни факултет у Крагујевцу имао је ту срећу да овај бриљантни млади човек, постане део колектива ове високошколске институције након што је др Стефан Андоновић засновао радни однос на факултету 2019. године.

Асистент са докторатом Стефан Андоновић, брзо постаје омиљен како међу колегама, тако и међу студентима, пленивши својом стручношћу и професионализмом али пре свега људским квалитетима и добротом којом је зрачио.

Др Стефан Андоновић био је врхунски спортиста, а,  иако млад, и угледни спортски радник. Вишеструки државни рекордер у пливању, репрезентативац, освајач бројних медаља и признања, након окончања спортске каријере постаје угледни пливачки судија и један од главних промотера овог спорта. Своје правничко знање, делом, ставља у функцију спорта, те је од 2019. године био и арбитар Сталне спортске арбитраже Олимпијског комитета Србије.

Губитак појединца кога су красиле све побројане особине ненадокнадив је. Правном факултету јер је изгубио једног од чланова колектива на коме би се будућност ове институцихје градила, Универзитету у Крагујевцу јер је остао ускраћен свега онога што би једна академска каријера која је тако бриљантно почела у будућности донела научној заједници, граду Крагујевцу јер је присуство таквог човека у локалној заједници био огроман добитак за Град и регион.

Ипак највећи и неописиви губитак претропела је породица др Стефана Андоновића. Породици и пријатељима овом приликом упућујемо изразе најдубљег саучешћа, уједно се обавезујући да трајно чувамо успомену на покојног Стефана чији лик и дело морају остати као трајни пример младим људима који тек чине прве кораке на животном и професионалном путу“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *