„Превенција насиља над старим глувим и наглувим особама“

У Удружењу глувих и наглувих Шумадијског округа одржан је округли сто на тему „Превенција насиља над старим глувим и наглувим особама“.

Поред представника удружења, о овом проблему, су разговарали и представници Центра за социјални рад, Црвеног крста и локалне самоуправе.

Током претходне године, Центру за социјални рад у Крагујевцу, пријављено је преко 1 300 насилника, што је за 640 више, у односу на претходну годину.

Продично насиље не заобилази ни особе са посебним потребама.

Удружења, у оквиру својих ингеренција, настоје да помогну, али и проблем учине видљивим.

Локална самоуправа предлаже да један од будућих пројекта, овог али и удружења глувих и наглувих, буде финансиран средствима донатора.

У току је конкурс за пројекте у оквиру РеЛоад програма, где се очекује 60 000 евра, а предложено је да се прате и конкурси ИПАРД-а.

Представници локалне самоуправе су предложили и интензивније укључивање младих у учење знаковног језика, како би ову категорију становништва померили са маргине, где она тренутно јесте.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *