Конкурс за пријем деце у вртиће

Град Крагујевац је расписао јединствени јавни конкурс за пријем деце у целодневни боравак, у предшколске установе чији је оснивач град за 2019-20 годину, у складу са расположивим капацитетима Предшколских установа Ђурђевдан и Нада Наумовић.

Комисија ће почев од понедељка 8 априла примати потребну документацију до 7 маја.

Од ове године уведен је Јединствени конкурс за пријем деце у државне вртиће који траје 30 дана, и родитељи неће имати могућност да у току године ван конкурса предају документацију.

Оваква одлука је донета због планирања буџета и планова за изградњу још два нова вртића.

Ове године родитељи ће моћи да поднесу захтев и електронским путем, преко портала еУправе Републике Србије.

Упис у приватни вртић, ако за дете не буде било места у државном, више неће бити могуће без одобрења Града, односно надлежног секретаријата.

Родитељи који стекну право да упишу своје дете у државни вртић неће моћи то право да одбију како би дете уписали у неки од приватних вртића.

Сви родитељи који су заинтересовани да им дете крене у вртић у 2019/2020 години требало би да сада конкуришу јер накнадног конкурса за државне вртиће неће бити.

Тек по објављивању листе чекања за пријем деце у државне вртиће, моћи ће да се зна колико ће деце моћи да буде примљено у приватне вртиће.

По истеку конкурса прелиминарна листа за пријем деце биће објављена најкасније до 15 јуна, а родитељи ће за евентуалне приговоре имати рок од осам дана по објављивању листе.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *