Превентивни прегледи у „Заставиној“ амбуланти

Крагујевачки Завод за здравствену заштиту радника „Застава“ прикључио се акцији бесплатних превентивних прегледа, коју организује Министарство здравља.

Право на преглед имали су и пацијенти без здравственог осигурања, а највеће интересовање владало је за ултразвучну дијагностику.

Превенција и рана дијагностика најбољи су начини за очување здравља, јер је откривање болести у најранијој фази кључ за њено излечење.

Због тога је Министарство здравља пре годину дана покренуло акцију бесплатних превентивних прегледа, којој се одазвао и крагујевачки Завод за здравствену заштиту радника „Застава“.

У овој здравственој установи организовани су дерматовенеролошки, алеголошки, гинеколошки, офталмолошки, ултразвучни и интернистички прегледи.

Учешћем у акцији ресорног министарства, Завод за здравствену заштиту радника наставља са својом примарном делатношћу, а то је унапређење квалитета здравља радно способног становништва.

Активности Завода уклапају се у стратешке здравствене циљеве на националном и локалном нивоу, а међу плановима за наредни период је оснивање Саветовалишта за психо-социјалну подршку лицима у процесу вантелесне оплодње.

Значај „Заставине“ медицине рада препознала је локална самоуправа, која је преузела оснивачка права над овом установом.

У оквиру акције бесплатних превентивних прегледа у више од 100 здравствених установа у Србији до сада је прегледано око 200.000 грађана, а неколико хиљада њих је упућено на даљу дијагностику.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *