Превентивни прегледи за житеље Доње Сабанте

За житеље села Доња Сабанта, у Дому културе, организовани су превентивни здравствени прегледи.

Интересовање мештана је било велико, а заинтересовани грађани су могли да обаве офталмолошки и интернистички преглед.

На терену је била и Поливалентна патронажна служба.

Мештани Доње Сабанте, нарочито они старији, кажу да им организација превентивних прегледа у самом селу много значи, јер не губе време на заказивање прегледа и не чекају превоз до здравствених установа у граду.

Надају се да ће се прегледи организовати и чешће.

Бесплатне лекарске прегледе за грађане који живе на сеоском подручју организује град Крагујевац.

Због великог интересовања грађана, акција ће се проширити и на села која нису домаћини манифестације Шумадијске зимске игре.

Превентивни здравствени и ултразвучни прегледи у Реснику већ су заказани за среду, 22. март од 8 часова, а из локалне самоуправе поручују да ће кампања трајати све док постоји интересовање мештана.

У организацији бесплатних специјалистичких прегледа грађана у крагујевачким селима учествују екипе Дома здравља, лекари Завода за смештај одраслих Мале пчелице и тим лекара УКЦ Крагујевац.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *