Пријаве за упис бруцоша

Универзитет у Крагујевцу данас је примио последње пријаве за упис будућих бруцоша за следећу академску годину, а на неким факултетима овог универзитета данас је обављено и тестирање кандидата.

На 12 факултета крагујевачког Универзитета, према плану Министарства просвете, требало би да буде примљено 3.778 нових студената.

Две трећине биће финансирано из буџета, а за преостале ће родитељи морати да издвоје новац.

Економски факултет у Крагујевцу је нешто раније завршио пријем документације за упис, тако да су данас будући академци већ полагали пријемни испит.

Ове године их је пријављено 318 и сви су изгледи да ће овај уписни рок за све њих бити успешан, а главна „битка“ водиће се, како наводи декан Економског факултета, за студирање о трошку државе.

Полагање пријемног испита на осталим факултетима Универзитета у Крагујевцу требало би да буде завршено до 3. јула.

Гужва на појединим факултетима је традиционална, а процене су да ће неки од њих већ у првом уписном року попунити расположиву квоту.

Специфичиснот овог уписног рока на крагујевачком Универзитету је, кажу, већи број пријављених кандидата.

Будући бруцоши који се нађу „испод црте“, студираће о свом трошку.

Резултати пријемног испита требало би да буду познати, у зависности од факултета, већ од 3. јула, а све формалности око пријемног завршене пар недеља касније, до 20. јула.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *