Комисија за процену штете од невремена

Комисија за процену штете од полава и невремена које је Крагујевац задесило почетком јуна утврдила је да матерјална штета износи 236 милиона динара.

Невреме које је јуче током поподнева и у току вечери задесило Крагујевац и околна села створило је нове невоље за грађане који су се локалној самоуправи обраћали тражећи помоћ.

Централна Комисија интензивно ради на процени новонастале штете.

Обилне падавине које су јуче направиле велику матерјалну штету у неколико крагујевачких насеља и селима у околини, оштетиле су макадамски пут и асфалт у насељу Илићево.

Становници Вишке улице покушавали су лименим плочама и џаковима са песком да спасу своја дворишта и куће од воде која је попут бујичне реке однела и део пута.

Многи од њих не могу колима до својих кућа јер су се на путу направили кратери а сада, како кажу, страхују од нових падавина које метеоролози најављују.

Због велике количине падавина, страдала су домаћинства, стамбени објекти и путна инфраструктура у Крагујевцу.

Локална самоуправа предузела је све мере и формирала Комисију која ће у наредних неколико дана утврђивати новонасталу штету.

И почетком јуна је, услед невремена, причињена велика матерјална штета која износи 236 милиона динара, утврдила је Комисија за процену штете.

У наредних десетак дана неколико тимова Комисије процениће новонасталу матерјалну штету и податке доставити Канцеларији за јавна улагања Владе Републике Србије.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *