Пријаве за упис ученика у специјализована одељења до 7. априла

Након увођења ванредног стања и немогућности да се настави са досадашњом праксом, по препоруци Министарства науке просвете и технолошког развоја, почело се са веб пријављивањем за полагање пријемног испита за упис у специјализована одељења у гимназије, музичке и балетске школе.

Ученици који планирају да упишу нека од спецјализованих одељења у Првој крагујевачкој гимназији на овај начин ће до 7. априла, преко сајта министарства, моћи да попуне пријаву.

Упис у специјализована одељења у гимназијама, музичким и балетским школама због ванредног стања организовано је преко веб сајта Министарства просвете, науке и технилошког развоја.

У Првој крагујевачкој гимназији постоје одељења ученика са посебним способностима за рачунарство и информатику, биологију и хемију и одељење обдарених ученика математичке гимназије.

Ђаци који су заинтересовани за упису нека од ових одељења могу заједно са родитељима на сајту министарства порпунити веб пријаву.

Како би ученици били што боље припремљени за пријемне испите Прва крагујевачка гимназија пружила је могућност ђацима да преко сајта ове школе добију задатке и решења и на тај начин прођу комплетно градиво за упис у неки од образовних профила.

Пријављивање ђака за упис у седми разред биће организовано касније, јер је календарски тај упис за касније и планиран.

Полагање испита он лајн је отказано, па се очекује да ће, након укидања ванредног стања, полагање пријемних испита бити организовано као и до сада.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *