Пријављивање привредних субјеката за енергетску санацију стамбених објеката до 31. маја

У оквиру финансијске подршке домаћинствима у Крагујевцу у процесу енергетске санације за ову годину, расписан је Јавни позив ради избора привредних субјеката који се баве производњом, услугама и радовима на енергетској санацији стамбених објеката.

Јавни позив траје до 31. маја, а после одабира привредника биће расписан Јавни позив за грађане.

Мере енергетске санације у домаћинствима, спроводе се кроз сарадњу са привредним субјектима који се баве производњом, услугама и радовима на енергетској санацији стамбених објеката, а крајњи корисници бесповратних средстава су домаћинства на територији града Крагујевца.

Сви потребни обрасци могу се преузети на сајту града, или на округлом шалтеру у згради Градске управе где се и предају до 31. маја, до 15 часова.

За ове мере је намењено 26 милиона динара, а након одабира приредних субјеката, биће расписан јавни позив за грађане, потенцијалне кориснике.

Домаћинства која остваре право на суфинансирање могу набавити добра или услуге искључиво од привредних субјеката изабраних путем овог јавног конкурса.

Планирано је да мерама енергетске ефикасности ове године буде обухваћено најмање 600 крагујевачких домаћинстава, која ће моћи да конкуришу за бесповратна средства у износу од 50% вредности инвестиције.

У оквиру процеса енергетске транзиције, само у прошлој години у 143 домаћинства на територији града Крагујевца је унапређена енергетска ефикасност и остварена значајна уштеда.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *