Мајсторске радионице соло певања у Музичкој школи „Др Милоје Милојевић“

У Музичкој школи „Др Милоје Милојевић“ одржане су Мајсторске радионице соло певања професора Берислава Јерковића из Осијека и Валентине Ташкове из Београда.

Ученици Одсека за соло певање имали су прилику да на специфичан начин прошире своја знања из музичке области за коју се школују.

Оваква врста радионице представља посебан облик наставе, додатак редовној настави и искуству соло певача.

У релативно кратком времену ученици Одсека за соло певање Музичке школе „Др Милоје Милојевић“ имају прилику да раде са њима непознатим наставницима или уметницима из праксе који им преносе своја искуства и знање из музичког света.

Поред професора Јерковића, радионице са учиницима Одсека за соло певање крагујевачке музичке школе, радила је и Валентина Ташкова професорка Музичке школе „Мокрањац“ из Београда.

Идеја је да ученици на специфичан начин дођу до нових сазнања од два сјајна педагога и уметника.

Одсек за соло певање крагујевачке музичке школе постоји од 1974. године и већ деценијама се препознаје по добро обученим младим уметницима, прихваћеним на најбољим домаћим и иностраним академијама.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.