Пријем нових чланова у АФА „Светозар Марковић“

Академски фолклорни ансамбл Светозар Марковић, организује пријем нових чланова, а тим поводом одржао је јавну пробу на Ђачком тргу.

Крагујевчани су могли да се упознају са лепотама традиционалних игара наше земље.

Насмејани и разиграни чланови Првог ансамбла и Народног оркестра, на јавној проби која је одржана на Ђачком тргу, показали су Крагујевачанима лепоту традиционалних игара Србије.

Као вишедеценијски чувари традиционалног и културног наслеђа, овај фолклорни ансамбл успео је да створи и сачува богат фонд народних игара и песама.

Академски фолклорни ансамбл Светозар Марковић основан је у Крагујевцу 1977. године.

Током вишедеценијског рада створили су богат фонд традиционалних игара и песама, а велики број наступа обележен је бројним наградама и признањима.

Академски ансамбл „Светозар Марковић“ окупља велики број првенствено младих људи који имају прилику да играчко и певачко наслеђе своје земље представљају на сценама широм света, упознајући традиције различитих држава и стичући дуготрајна пријатељства.

На очувању играчког и певачког наслеђа ансамбл „Светозар Марковић“ ради заједно са Народним оркестром и Певачком групом „Студенац“.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.