Пријем страних студената у оквиру Еразмус+ програма

У оквиру „Еразмус+“ програма мобилности, 27 студената партнерских универзитета из Италије, Бугарске, Шпаније, Мађарске, земаља бивше СФРЈ, као и далеког Јордана и Узбекистана, на факултетима крагујевачког Универзитета образоваће се током зимског семестра.

Свечани пријем за групу страних студената одржан је у Ректорату.

Студенти из иностранства похађаће наставу не само на факултетима Универзитета у Крагујевцу, већ и Врњачкој Бањи, Чачку, Краљеву где се налазе факултети: Техничких наука, Агрономски, Факултет за хотелијерство и туризам и Факултет за машинство и грађевинарство.

После две године учења, углавном на даљину, и изоловања од правог студентског живота, овогодишња генерација студената на размени каже да је искорак из сопственог окружења добродошао.

Представници Универзитета пожелели су добродошлицу студентима.

Након свечаног пријема, студенти који остају до пролећа у Крагујевцу посетили су: Легат Коке Јанковића, Универзитетску библиотеку и Галерију, као и културно историјске знаменитости града.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *